Spinazie-kokoscurry met gele rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewnoten en spiegelei

De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.

Labels:
Veggie
Lactosevrij
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

0.51 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Jasmijnrijst

20 gram

Cashewnoten

5 gram

Kokosrasp

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

100 gram

Spinazie

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)838 kcal
Energie (kJ)3507 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.1 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de rijst en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin kleurt en bewaar apart.
  • Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook, het kerriepoeder, het gemalen komijnzaad en de rode peper (s) 1 - 2 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Afmaken
3
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
  • Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan met de curry. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tip: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt, door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Serveren
4
  • Snijd de koriander grof. Snijd zowel de takjes als de blaadjes fijn.
  • Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashew-kokostopping en verse koriander.
  • Serveer met het gebakken ei.