Spinazie-kokoscurry met gele rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

Dit gerecht garneer je met gebrande cashewnoten. Weet jij wat het verschil is tussen gebrande en ongebrande noten? (antwoord: Ongebrande noten zijn niet bewerkt, terwijl gebrande noten gefrituurd zijn in olie.)

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Lactosevrij
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

0.51 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Jasmijnrijst

20 gram

Cashewnoten

5 gram

Kokosrasp

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)960 kcal
Energie (kJ)4017 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers8 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin kleurt en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Spinazie toevoegen
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan met curry. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Tip: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt, door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashew-kokostopping. Serveer met het gebakken ei.