Skip to main content
Spaghetti puttanesca met gegrilde kappertjes
Spaghetti puttanesca met gegrilde kappertjes

Spaghetti puttanesca met gegrilde kappertjes

met tonijn, olijven, peterselie en Siciliaanse kruiden

Puttanesca is een Italiaanse saus op basis van tomaat, knoflook, olijven en kappertjes. De smaken zijn uitgesproken en kruidig en het is een geweldige keuze voor een snelle, heerlijke maaltijd!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat: Vis)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Kappertjes

15 gram

Groene olijven

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2452 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten13.7 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels8.7 g
Eiwitten29.6 g
Cholesterol0.6 mg
Zout2.1 g
Potassium492.3 mg
Calcium45.3 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot en kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de puntpaprika in reepjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika en ui 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de olijven grof en de tomaat in blokjes.
  • Voeg de suiker toe aan de puntpaprika en blus af met wittewijnazijn.
  • Voeg daarna de olijven, rode peper, Siciliaanse kruidenmix en knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Peterselie snijden
3
  • Voeg de tomaat en passata toe aan de groenten en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen.
  • Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Dep de kappertjes droog met keukenpapier en bak 2 - 3 minuten, of tot ze knapperig zijn.
  • Haal de kappertjes uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de peterselie fijn.
Serveren
4
  • Laat de tonijn uitlekken. Voeg de tonijn en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng goed door. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te droog lijkt.
  • Serveer de spaghetti op diepe borden en verdeel de kappertjes erover.
  • Garneer met de overige peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders