Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten

Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten

Pepers zijn familie van de paprika en bestaan in verschillende maten en kleuren. In dit gerecht gebruik je Turkse rode peper. Deze lijkt op een puntpaprika, maar is net iets kleiner en wat pittiger. Erg lekker in combinatie met de Zwitserse gruyère. Zo geven we een Italiaans gerecht een internationaal tintje!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Turkse rode peper

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2770 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de Turkse peper in ringen.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse peper (zie tip) en snijd in dunne ringen.

Besprenkel de cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn.
2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de Turkse peper toe aan de pan.
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en oregano toe en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Pers ondertussen het sap van de citroen uit. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Scheur de basilicum klein en garneer met de pompoenpitten, basilicum en overige gruyère.