Skip to main content
Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus
Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Spaghetti met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook

4.3
(5,4K)

.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

80 gram

Warmgerookte zalm

(Bevat: Vis)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Visbouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3504 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

.
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.

.
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

.
4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groenten en laat nog 5 minuten zachtjes doorstoven.

.
5

Roer de spaghetti en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.

.
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders