Indonesische curry-noedelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische curry-noedelsoep

Indonesische curry-noedelsoep

Met verse koriander en pinda's

Door een goede currypasta te gebruiken heb je in een mum van tijd een heerlijke Indonesische currysoep op tafel staan. Wij hebben gekozen voor besengek currypasta – deze wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de koriander en pinda's voor een ware smaaksensatie.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix met champignons

50 gram

Besengek-currypasta

150 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)273 kcal
Energie (kJ)1142 kJ
Vetten12.9 g
waarvan verzadigd1.8 g
Koolhydraten34.8 g
waarvan suikers3.1 g
Vezels1 g
Eiwitten5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. (TIP)

• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn

Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje in 250 ml water per persoon.

Roerbakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.

• Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.

• Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten.

• Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut.

Pruttelen
3

• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken.

• Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.

• Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep. (TIP)

Tip: Snijd de verse udonnoedels in stukjes voordat je ze in de soep doet. Dat eet straks een stuk makkelijker!

Serveren
4

• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.