Skip to main content
Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje

Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje

3.7
(516)

Soep is altijd goed om zonder veel moeite veel groenten binnen te krijgen. Dat is ook zo met deze oranje soep met bataat en wortel, twee vitaminebommetjes. Het spinazie-kaasbroodje maakt het tot een volwaardige avondmaaltijd en komt van onze ambachtelijke bakkerij Le Perron.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Wortel

1.5 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2 el

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¾ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

Snijd de pompoen in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 2 cm en snijd de peen in halve plakken. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm.

Voeg water toe.
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat en peen toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de soeppan. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pureer de soep met staafmixer of blender.
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of blender. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders