Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Wist je dat dit recept maar liefst 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1.5 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Vers basilicum
â…“ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
1.5 el
Olijfolie
250 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaat in kwarten en de paprika in repen. Hak de ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof. Bewaar de takjes.
Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.
Meng de tomaat, paprika, ui, de helft van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de basilicumblaadjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de groenten met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en de Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Voorkom dat je groenten aanbranden in de oven en check regelmatig of het nog goed gaat.
Snijd ondertussen het broodje in de lengte tot broodstengels van 1 – 2 cm breed. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel eventueel met een beetje olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook. Bereid de bouillon (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water per persoon.
Plaats de broodstengels boven de groenten in de oven en bak 10 – 12 minuten.
Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppot. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg de bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft (zie Tip).
Tip: Voeg eerst de helft van de bouillon toe. Vind je de soep nog te dik? Maak de soep dan dunner door naar smaak de overige bouillon toe te voegen.
Serveer de soep in een kom. Garneer de soep met de zure room en het overige basilicum. Serveer met de broodstengels.