Soep van geroosterde tomaat en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soep van geroosterde tomaat en paprika

Soep van geroosterde tomaat en paprika

met zure room en gegratineerde broodstengels

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de ADH bevat dit recept denk jij? (Het juiste antwoord is: 200%)

Labels:
Veggie
•Caloriebewust
•Familie
•Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

0.99 tl

Paprikapoeder

1.5 stuk(s)

Volkoren mini-baguette

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)620 kcal
Energie (kJ)2592 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers20 g
Vezels13.9 g
Eiwitten23 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Ovenschaal
•Bakplaat met bakpapier
•Soeppan
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof, bewaar de takjes.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Groenten roosteren
2

Meng de tomaat, paprika, rode ui, de helft van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de basilicumblaadjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de groenten met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en het paprikapoeder en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven.

Broodstengels maken
3

Snijd ondertussen het volkoren puntje in de lengte tot broodstengels van 1 – 2 cm breed. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel eventueel met een beetje olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook. Bereid ook de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 150 ml bouillon en vul aan met 100 ml kokend water.

Broodstengels afbakken
4

Plaats de broodstengels boven de groenten in de oven en bak 10 – 12 minuten (zie Tip).

Soep pureren
5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg de bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en het overige basilicum. Serveer met de broodstengels.