Skip to main content
Kruidige groene curry met vis
Kruidige groene curry met vis

Kruidige groene curry met vis

met cashewnoten, groenten en limoen

De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.

Allergenen:
Cashewnoten
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 ml

Kokosmelk

75 gram

Bruine snelkookrijst

200 gram

Groentemix met witte kool

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

10 gram

Cashewstukjes

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

50 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2921 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels10.9 g
Eiwitten29.6 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst en kook de rijst 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit een sauteerpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de mix van knoflook, rode peper en gember (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en fruit 1 minuut. 
  • Voeg de groentemix toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de kokosmelk en het water voor saus toe. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 4 - 5 minuten koken. 
Vis toevoegen
3
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Snijd de vis in stukken van maximaal 1 cm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de vis door de curry en verhit nog 1 - 2 minuten, of tot de vis gaar is.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Proef vervolgens de curry en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry hierop.
  • Garneer met de verse kruiden en cashewstukjes. 
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

Met bosui en pesto-vinaigrette
Quesadilla's met rundergehakt en mais

Quesadilla's met rundergehakt en mais

met avocadodip en tomatensalsa
Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

met paprika, little gem en munt-yoghurtsausje
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Midden-Oosterse roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosterse roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en een frisse yoghurtsaus
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met cashewtopping, courgette en een ciabatta
Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki

Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki

met Oosterse groenten en sesamzaad
Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

met naanbrood en geroosterde cherrytomaten en babymais
Balinese rijsttafel met rendang en kipsaté

Balinese rijsttafel met rendang en kipsaté

met gele rijst en sperziebonen
Sweet soy pork

Sweet soy pork

met gember, limoenrijst en komkommersalade
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Vegan taco's met  gekruid vegetarisch vlees

Vegan taco's met gekruid vegetarisch vlees

met zelfgemaakte zoete aardappelspread, salade en mangoketchup
 Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

met ei, paprika en frisse tomatensalsa
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes