Snelle vegetarische curry-noedelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
•Tarwe
•Eieren
•Soja
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

200 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

20 gram

Mix van ajuin en look

125 ml

Kokosmelk

3 gram

Verse koriander

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2724 kJ
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd22.9 g
Koolhydraten51.8 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels6.5 g
Eiwitten20.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor het ei. 
  • Bereid de bouillon (zie Tip).  

Tip : Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 100 ml kokend water per persoon.

Bakken
2
  • Kook het ei, afgedekt, 6 - 10 minuten (zie Tip).
  • Verhit de zonnebloemolie in een soepot of grote pot met deksel op hoog vuur.
  • Fruit de mix van ui en knoflook, de Javaanse wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 3 - 4 minuten al roerend mee.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Soep afwerken
3
  • Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water. 
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppot. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.

Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander en het gekookte eitje.

Tip: Houd je van een pikante soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!