
Udon noedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat: Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
½ zakje(s)
Groene currykruiden
200 gram
Oosterse wokmix
(Bevat: Soja Kan bevatten: Selderij)
20 gram
Mix van ajuin en look
125 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Verse koriander
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad)
200 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 50 ml kokend water per persoon.
Tip 2: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.


Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

Tip: Houd je van een pikante soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!