
Snelle vegetarische curry-noedelsoep
met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Udon noedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ zakje(s)
Groene currykruiden
200 gram
Oosterse wokmix
(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)
20 gram
Mix van ajuin en look
125 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Verse koriander
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
200 ml
Groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Breng water aan de kook in een pot met deksel voor het ei.
- Bereid de bouillon (zie Tip 1).
- Kook het ei, afgedekt, 6 - 10 minuten (zie Tip 2).
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 50 ml kokend water per persoon.
Tip 2: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppot of grote pot met deksel op hoog vuur.
- Fruit de mix van ui en knoflook en de groene currykruiden 1 minuut.
- Voeg de groentemix toe en bak 3 - 4 minuten al roerend mee.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
- Snijd ondertussen de koriander fijn.
- Voeg in de laatste 3 minuten de Udon noedels en de Javaanse wokpasta toe aan de soep.
- Pel ondertussen het ei en snijd doormidden.
Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.
- Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
- Serveer de soep in kommen.
- Garneer met de koriander en het gekookte eitje.
Tip: Houd je van een pikante soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!