HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Vegetarische Curry Noedelsoep
topBanner
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met volkoren noedels en gekookt ei

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:VeggieNieuwLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenTarweEiSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Volkoren noedels

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 zakje(s)

Groene currykruiden

400 gram

Oosterse wokmix

(BevatSojaKan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Rode ui

250 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

1 zakje(s)

Balinese wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2819 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur. Fruit de ui, de knoflook, de Balinese wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.

3

Kook ondertussen het ei, afgedekt, in 6 - 10 minuten. Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water. Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur. Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.

4

Roer de noedels door de soep. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en het gekookte eitje.