Skip to main content
Snelle vegetarische curry-noedelsoep
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei

4.0
(290)

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Ei
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

200 gram

Oosterse wokmix

(Bevat: Soja Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse koriander

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)691 kcal
Energie (kJ)2892 kJ
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels9 g
Eiwitten22.1 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).  
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip : Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 50 ml kokend water per persoon.

Weetje: De volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

 

Smaakmakers roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur.
  • Fruit de ui, de knoflook, de Javaanse wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.
Soep afwerken
3
  • Kook ondertussen het ei, afgedekt, 6 - 10 minuten (zie Tip).
  • Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Serveren
4
  • Roer de noedels door de soep.
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander en het gekookte eitje.

Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders