
Snelle vegetarische curry-noedelsoep
met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
½ zakje(s)
Groene currykruiden
200 gram
Oosterse wokmix
½ stuk(s)
Ui
125 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse koriander
½ zakje(s)
Balinese wokpasta
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
200 ml
[Zoutarme] groentebouillon
Benodigdheden
Instructies

- Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
- Bereid de bouillon.
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: De volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur.
- Fruit de ui, de knoflook, de Balinese wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut.
- Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.

- Kook ondertussen het ei, afgedekt, in 6 - 10 minuten (zie Tip).
- Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water.
- Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
- Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.
Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

- Roer de noedels door de soep.
- Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
- Serveer de soep in kommen.
- Garneer met de koriander en het gekookte eitje.
Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!