HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Vegetarische Curry Noedelsoep
topBanner
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:VeggieNieuwLekker snelNew
Allergenen:TarweGlutenEierenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Volkoren noedels

(BevatTarwe, Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

1 zakje(s)

Groene currykruiden

400 gram

Oosterse groentemix

(BevatSojaKan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Rode ui

250 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Balinese wokpasta

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

400 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2819 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Energie (kJ)2819 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten38.0 g
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten57 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers14.0 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8.97 g
Vezels8.97 g
Eiwitten21 g
Eiwitten21 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur.
  • Fruit de ui, de knoflook, de Balinese wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.
3
  • Kook ondertussen het ei, afgedekt, in 6 - 10 minuten (zie Tip).
  • Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

4
  • Roer de noedels door de soep.
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander en het gekookte eitje.

Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!