
Snelle pasta met gehaktballen
met champignons en romige tomatensaus
Deze heerlijke pasta met gehaktballetjes zet je al binnen 20 minuten op tafel. Bovendien heb je maar één pan nodig. Dat maakt dit recept snel en makkelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
65 gram
Champignons
75 gram
Spaghetti
4 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
20 gram
Kruidenroomkaas
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] runderbouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in kwarten. Snijd vervolgens in kleine blokjes.
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
- Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.

- Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Leg de gehaktballen in de pan en halveer ze met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin.
- Voeg de knoflook, champignons en courgette toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.

- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
- Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook.
- Voeg de spaghetti en de kruidenroomkaas toe.
- Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Serveer de pasta in diepe borden.
Weetje: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!