Snelle pasta met gehaktballen
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Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met onder andere oregano, knoflook en cayennepeper - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

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Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

65 gram

Champignons

75 gram

Spaghetti

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

20 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3722 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.8 g
Eiwitten46 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan

Instructies

Couper
1

Dans la casserole, portez un bon volume d'eau à ébullition en ajoutant une bonne pincée de sel pour les spaghetti. Écrasez ou émincez l’ail. Coupez finement le poireau. Essuyez les champignons avec l'essuie-tout puis détaillez-les en lamelles. Pesez les spaghetti et faites-les cuire 10 à 12 minutes à couvert "al dente". Réservez 50 ml d'eau de cuisson par personne.

Cuire
2

Faites chauffer l’huile d’olive à feu moyen-vif dans la sauteuse. Déposez-y les boulettes de viande et coupez-les en deux à l'aide d'une spatule. Ajoutez les épices mexicaines et faites dorer les boulettes de viande de tous les côtés 2 à 3 minutes. Ajoutez l'ail, les champignons et le poireau et faites cuire 5 à 6 minutes en remuant.

Préparer la sauce
3

Émiettez le cube de bouillon au dessus de la sauteuse. Ajoutez-y les cubes de tomate et le liquide de cuisson réservé, puis portez à ébullition. Ajoutez les spaghetti, le fromage frais aux fines herbes et la moitié du fromage râpé. Mélangez bien et poursuivez la cuisson 1 à 2 minutes à feux moyen-vif. Salez et poivrez à votre goût.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Mélanger et servir
4

Servez les pâtes dans des assiettes creuses. Garnissez-les du reste de fromage râpé.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!