BestellenCadeaubon
Snelle pasta met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met onder andere oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Labels:
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

65 gram

Champignons

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

75 gram

Spaghetti

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

20 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

[Zoutarm] runderbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3723 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.8 g
Eiwitten46 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Pers de knoflook of snijd fijn (scan hieronder!). Snijd de prei fijn.
  • Weeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
  • Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballen in de pan en halveer ze met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen 2 – 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Saus bereiden
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan (zie Tip).
  • Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas en de helft van de geraspte belegen kaas toe.
  • Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Mengen en serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.
  • Garneer met de overige geraspte belegen kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 g groente per persoon - supergezond dus!