Snelle pasta met gehaktballen
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Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met onder andere oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Labels:
Familie
•Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

65 gram

Champignons

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

90 gram

Spaghetti

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)970 kcal
Energie (kJ)4059 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers18 g
Vezels7.7 g
Eiwitten49 g
Zout5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Keukenpapier
•Hapjespan

Instructies

Couper
1

Dans la casserole, portez une grande quantité d'eau à ébullition en ajoutant une bonne pincée de sel pour les pâtes. Écrasez l’ail. Coupez finement le poireau. Essuyez les champignons avec l'essuie-tout puis détaillez-les en lamelles. Pesez les pâtes (voir conseil) et faites-les cuire 10 à 12 minutes à couvert "al dente". Conservez 50 ml d'eau de cuisson par personne.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram spaghetti per persoon en gebruik de helft van de kaas in stap 3. Serveer de kaas eventueel helemaal apart zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen aan tafel.

Cuire
2

Faites chauffer l’huile d’olive à feu moyen-vif dans la sauteuse. Placez-y les boulettes de viande et coupez-les en deux à l'aide d'une spatule. Ajoutez les épices mexicaines et faites dorer les boulettes de viande de tous les côtés 2 à 3 minutes. Ajoutez l'ail, les champignons et le poireau et faites cuire 5 à 6 minutes en remuant.

Préparer la sauce
3

Émiettez le cube de bouillon au dessus de la sauteuse et ajoutez-y les cubes de tomate et le liquide de cuisson réservé, puis portez à ébullition. Ajoutez les pâtes, le fromage frais aux herbes et la moitié du fromage râpé. Mélangez bien et poursuivez la cuisson 1 à 2 minutes à feux moyen-vif.

Mélanger et servir
4

Servez les pâtes dans des assiettes creuses. Garnissez-les du reste de fromage râpé.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!