Skip to main content
Smokey conchiglie met burrata en basilicum

Smokey conchiglie met burrata en basilicum

met rode puntpaprika en pecorino

4.4
(510)

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Tomaat

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

30 gram

Smokey tomatenketchup

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels10.6 g
Eiwitten27.5 g
Zout3 g
Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de puntpaprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Pastasaus afmaken
3
  • Voeg de tomaat, de tomatenblokjes en de smokey tomatenketchup aan de sauteerpan en roer goed door.
  • Verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Roer de pasta en pecorino erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de basilicumblaadjes grof.
  • Halveer de burrata. 
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de burrata erop.
  • Garneer met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders