Skip to main content
Sloppy joe Hamburger

Sloppy joe Hamburger

met geroosterde aardappelschijfjes

Het leukste ingrediënt in dit gerecht is de Worcestershire saus! Kan jij de naam juist uitspreken?

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

200 gram

Passata

7.5 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Wortelbroodje

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

Energie (kJ)3215 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.9 g
Eiwitten33 g
Zout3 g
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de aardappelschijfjes in een kom met 1/3 van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Draai halverwege om.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Gehakt bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg het gehakt en de rode puntpaprika toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg de passata, de overige Mexicaanse kruiden en de worcestershire toe, draai het vuur laag en laat 5 - 8 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje afbakken
4

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee in de oven met de aardappelen.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en

1 tl witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de radicchio en ijsbergsla toe en meng goed.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en vul ze met het gehakt in tomatensaus. Serveer met de aardappelschijfjes uit de oven en de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders