HelloFresh
topBanner
Schelvis in romige champignonmarinade

Schelvis in romige champignonmarinade

met snelkookrijst en broccoli

Supersnel
Lees meer

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)

Labels:Balans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Snelkook zilvervliesrijst

75 g

Gesneden ui

100 g

Broccoliroosjes

250 g

Champignons

230 g

Schelvis met romige champignonmarinade

(BevatMelk (inclusief lactose), Vis)

Zelf toevoegen

200 ml

Visbouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2820 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 minuten in een pan met deksel.Bereid de bouillon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.

2

Bak de gesneden ui en broccoli 3 minuten.Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons en de visbouillon toe aan de hapjespan.Kook, afgedekt, 5 minuten op hoog vuur.

3

Voeg de schelvis met marinade en 1 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Stoof, afgedekt, 3 minuten.Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de schelvis, groenten en saus eroverheen.