HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchelvis À La Meunière Met Spinazie
topBanner
Schelvis à la meunière met spinazie

Schelvis à la meunière met spinazie

met wortel-linzenpuree en geschaafde amandelen

Lees meer

Je maakt een variatie op de klassieke vis à la meunière – op de wijze van de molenaarsvrouw. Je bakt de vis in bloem en geeft deze een frisse toets van citroen.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen:NotenAmandelnotenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

60 gram

Rode splitlinzen

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)

2 stuk(s)

Schelvisfilet

(BevatVis)

⅓ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

250 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2204 kJ
Energie (kcal)527 kcal
Energie (kJ)2204 kJ
Energie (kcal)527 kcal
Vetten26.19 g
Vetten26.19 g
waarvan verzadigd9.6 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten32.77 g
Koolhydraten32.77 g
waarvan suikers10.1 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels13.95 g
Vezels13.95 g
Eiwitten33.64 g
Eiwitten33.64 g
Zout1.7 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Staafmixer
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Halveer de wortels in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de wortels, ui en knoflook toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode linzen en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook 15 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verdeel 1/2 el bloem per persoon over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Haal de schelvis door de bloem en tik de overige bloem eraf. Bewaar de vis apart tot gebruik.

4

Haal de hapjespan van het vuur wanneer de wortel en de linzen gaar zijn. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm op laag vuur.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de boter bruist, de vis toe en bak 2 - 3 minuten aan elke kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de spinazie toe aan de koekenpan en laat slinken.

Tip: De schelvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (uit de zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.

6

Verdeel de wortel-linzenpuree over de borden en schep de spinazie erop. Leg de schelvis op de spinazie en knijp er 1 citroenpartje per persoon over uit. Garneer met het amandelschaafsel en de overige citroenpartjes.