Skip to main content
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte saus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte saus

met peultjes en wortelpuree

4.5
(10)

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Labels:
Familie
Extra groente

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Wortel

100 gram

Peultjes

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

2.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3554 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten57.4 g
waarvan verzadigd31.1 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels13.8 g
Eiwitten24.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Garde
Aardappelstamper
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes van 2 cm.

Koken
2

Kook de wortel, afgedekt, 20 minuten in de pot met deksel. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat de wortel en aardappelen goed onder water staan. Giet af zodra beide gaar zijn, maar bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Worst bakken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Saus maken
4

Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 – 4 minuten. Haal de helft van de sjalot en knoflook uit de pan. Verhoog het vuur en blus de sjalot en knoflook af met de bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng de saus op smaak met peper en 1/2 tl mosterd per persoon. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft reduceren. Voeg vlak voor serveren nog 1 el koude boter per persoon toe. Roer goed door met een garde.

Peultjes koken
5

Breng in een ruime steelpan water aan de kook voor de peultjes en kook de peultjes in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water. Voeg overgebleven sjalot en knoflook toe aan de pot met wortel en aardappelen. Stamp tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de wortelpuree over de borden en leg de worst ernaast. Schep de peultjes erop en serveer met de saus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders