Skip to main content
Warmgerookte zalm-aardappelsalade met courgettelinten

Warmgerookte zalm-aardappelsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille

4.3
(219)

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten41.4 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels11.8 g
Eiwitten25.9 g
Zout1.4 g
Potassium263.4 mg
Calcium69 mg
Iron0.8 mg
Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de aardappelen en snijd in kwarten.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.

Koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pot met deksel. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.

Snijden
3

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de dille fijn.

Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort in een pan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Courgette op smaak brengen
4

Meng in een kom de helft van de dille met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart.

Salade mengen
5

Meng in een grote kom de overige dille en de gesnipperde ui met per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de patatjes, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de courgettelinten en de aardappelsalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders