HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrieltjessalade Met Mediterrane Kipfilet
topBanner
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Lees meer

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bétacaroteen.

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snelPopulairExtra groenteFamilie
Allergenen:MosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

0.58 blik(ken)

Maïs in blik

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

8 ml

Olijfolie met citroen

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2604 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2604 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten31.0 g
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten51 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers12.0 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7.24 g
Vezels7.24 g
Eiwitten30 g
Eiwitten30 g
Zout1.0 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar.
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.
3
  • Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn (zie Tip).
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en per persoon 1/3 zakje Italiaanse kruiden.
  • Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

4
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop.
  • Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!