Skip to main content
Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas
Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

met tomatensaus en zelfgemaakte croutons

Vandaag gebruik je geen cannelloni maar courgetterolletjes voor je vulling. Dat levert je een extra portie groente op en het is minstens net zo lekker!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Spinazie

50 gram

Roomkaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

15 gram

Geraspte belegen kaas

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

¼ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2602 kJ
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten38.8 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels9.3 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Spinazie bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het kipgehakt met Italiaanse kruiden toe aan de pan en bak 2 minuten mee (zie Tip). Bak het gehakt goed los, dit maakt het makkelijker om later de courgetterolletjes te vullen. Scheur de spinazie, voeg toe aan de hapjespan en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie geslonken is.

Tip: Het gehakt mag nog wat rauw zijn want het gaat later mee in de oven.

Saus bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Italiaanse kruiden en de overige ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en 1/2 el balsamicoazijn per persoon toe. Verwarm nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.

Courgettelinten maken
4

Maak ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgettes (zie Tip). Schaaf vooral vanaf de buitenkant. De zachte binnenkant kan je beter niet gebruiken omdat die niet stevig genoeg is. Meng in een kom de roomkaas met het kippengehakt-spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm groot.

Tip: Een kaasschaaf geeft wat dikkere, stevigere linten. Heb je deze niet in huis? Gebruik dan een dunschiller.

Rolletjes maken
5

Doe de tomatensaus in een ovenschaal (zie Tip). Beleg de courgettelinten met de spinazie-gehaktvulling en rol ze op. Zet de courgetterolletjes rechtop in de ovenschaal. Meng in een kom de broodblokjes met 1/4 tl extra vierge olijfolie per persoon. Verdeel de broodblokjes en belegen kaas hierover en zet 15 minuten in de oven.

Tip: Zorg dat de ovenschaal niet te groot is, zodat je een tomatensaus goed hoog komt en de courgetterolletjes er stevig in staan.

Serveren
6

Verdeel de courgetterolletjes met saus over diepe borden. Garneer met de croutons.

Weetje: Wist je dat tomatenblokjes uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 450 gram groente!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes