
Romige orzo met gebakken knolselder
met Franse gruyère en geroosterde hazelnoten
Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
150 gram
Knolselderblokjes
(Bevat Selderij)
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
50 gram
Gesneden ajuin
25 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
150 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Voeg de culinaire room, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pot met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook.
- Verlaag het vuur en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog op laag vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselder en ui, afgedekt, 7 - 9 minuten.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Hak de hazelnoten grof.
- Snijd de peterselie fijn.
Weetje: Wist je dat knolselder meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

- Voeg de knoflook toe aan de pan met knolselder en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de knolselder gaar en goudbruin is.
- Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.

- Meng de knolselder, de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo.
- Verdeel de orzo over de borden.
- Garneer met de hazelnoten en bladpeterselie en serveer.