Roerei met tomaat en feta
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Roerei met tomaat en feta

Roerei met tomaat en feta

met gebakken aardappelen en een frisse salade

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

0.64 stuk(s)

Lente-ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)859 kcal
Energie (kJ)3593 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers7 g
Vezels10.7 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom

Instructies

Cuire les pommes de terre
1

Épluchez les pommes de terre ou lavez-les bien. Taillez-les en quartiers. Dans le wok ou la sauteuse, faites chauffer l’huile de tournesol et faites-les cuire 25 à 35 minutes à feu moyen-vif, à couvert. Retirez le couvercle après 20 minutes. Remuez régulièrement, puis salez et poivrez à votre goût.

Émietter la feta
2

Pendant ce temps, coupez le concombre en demi-rondelles. Taillez les tomates en cubes et l’échalote en fines rondelles. Émiettez la feta.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat?

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant l’huile d’olive vierge extra et le vinaigre de vin blanc. Salez et poivrez. Ajoutez le concombre, le mesclun ainsi que la moitié de la feta et des tomates.

Cuire les légumes
4

Faites chauffer le beurre dans la poêle et faites-y cuire l’échalote et le reste des tomates 3 à 4 minutes.

Préparer les œufs brouillés
5

Pendant ce temps, battez les œufs à la fourchette dans le bol, puis salez et poivrez. Ajoutez-les à la poêle contenant les tomates ainsi que le reste de feta, puis laissez-les prendre en remuant.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Servir
6

Servez les œufs brouillés sur les assiettes avec les pommes de terre rissolées, la mayonnaise et la salade.