topBanner
Roerei met tomaat en feta

Roerei met tomaat en feta

met gebakken aardappelen en een frisse salade

Lees meer

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Komkommer

3 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Sjalot

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Mesclun

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3593 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de sjalot in fijne ringen. Verkruimel de feta.

3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de sjalot en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.