Skip to main content
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei

Door de kastanjechampignons heel te laten komt de smaak nog beter tot zijn recht. Met Aziatische smaakmakers als gember en sojasaus maak je in een handomdraai een zoete saus voor bij de champignons.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Ei
Gluten
Soja
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

200 gram

Champignons

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

10 gram

Sesamzaad

2 stuk(s)

Ei

20 ml

Sojasaus

20 gram

Cashewnoten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels5 g
Eiwitten31 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Rasp
Koekenpan
Wok

Instructies

koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

broccoli
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie, peper en zout en rooster 15 – 25 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is.

3

Rasp ondertussen de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Hak de verse bladpeterselie grof.

4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak de gember, de knoflook en de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 5 – 6 minuten. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan, voeg de overige olijfolie toe en bak 2 spiegeleieren per persoon.

bakken
5

Voeg de sojasaus, de honing, de gebrande cashewnoten en 2 el water per persoon toe aan de champignons en draai het vuur middellaag. Bak nog 3 – 5 minuten en schep regelmatig om zodat de champignons goed omhuld worden door de kleverige saus.

serveren
6

Serveer de kastanjechampignons met de basmatirijst, de spiegeleieren en de geroosterde broccoli. Bestrooi met het sesamzaad en de bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes