Skip to main content
Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo
 Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

met ei, paprika en frisse tomatensalsa

Chorizo is een Spaanse worstsoort die de smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Bruine snelkookrijst

25 gram

Chorizoblokjes

1 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Paprika

100 gram

Doperwten in blik

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Lente-ui

5 ml

Sesamolie

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2912 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Wok of hapjespan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst met 1/4 bouillonblokje per persoon.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Voorbereiden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de gember met een fijne rasp (zie Tip).
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Snijd de rode paprika in smalle repen. Laat de doperwten uitlekken.
  • Kluts de eieren met een vork in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft verse gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Roerbakken
3
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak per 2 personen 1 omelet. Haal uit de pan en snijd de omelet in reepjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo, knoflook, sjalot, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 minuut. Voeg de paprika en doperwten toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de omeletreepjes, sojasaus en sesamolie toe en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en meng de rijst met de groenten en chorizo in de pan.
  • Rasp de schil van de citroen en pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom. Meng er de tomaat, het groene gedeelte van de bosui en 1/2 tl citroenrasp per persoon doorheen. Voeg naar smaak peper, zout en extra vierge olijfolie toe.
  • Verdeel de gebakken rijst met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de bosui-tomatensalsa

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen