Skip to main content
Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo
 Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

met ei, paprika en frisse tomatensalsa

Chorizo is een Spaanse worstsoort die de smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Bruine snelkookrijst

25 gram

Chorizoblokjes

1 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Paprika

100 gram

Doperwten in blik

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Lente-ui

5 ml

Sesamolie

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2912 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Wok of hapjespan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst met 1/4 bouillonblokje per persoon.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Voorbereiden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de gember met een fijne rasp (zie Tip).
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Snijd de rode paprika in smalle repen. Laat de doperwten uitlekken.
  • Kluts de eieren met een vork in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft verse gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Roerbakken
3
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak per 2 personen 1 omelet. Haal uit de pan en snijd de omelet in reepjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo, knoflook, sjalot, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 minuut. Voeg de paprika en doperwten toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de omeletreepjes, sojasaus en sesamolie toe en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en meng de rijst met de groenten en chorizo in de pan.
  • Rasp de schil van de citroen en pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom. Meng er de tomaat, het groene gedeelte van de bosui en 1/2 tl citroenrasp per persoon doorheen. Voeg naar smaak peper, zout en extra vierge olijfolie toe.
  • Verdeel de gebakken rijst met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de bosui-tomatensalsa

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes