Rijstnoedelbowl met biefstuk en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstnoedelbowl met biefstuk en broccolini

Rijstnoedelbowl met biefstuk en broccolini

met Vietnamese saus, sojabonen en zoetzure wortel

Je marineert de biefstuk in Vietnamese saus en zonnebloemolie. Hoe langer je het vlees laat marineren, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

100 gram

Brede rijstnoedels

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Broccolini

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

3 gram

Verse basilicum en munt

25 gram

Sojabonen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)996 kcal
Energie (kJ)4166 kJ
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten105.4 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten44.5 g
Zout6.5 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Vergiet
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Vlees marineren
1

Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Meng in een kom per persoon: 1/2 zakje Vietnamese saus en 1 1/2 el zonnebloemolie. Leg de biefstuk in de kom en laat marineren tot gebruik in stap 5 (zie Tip). Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Kook de noedels, afgedekt, 7 - 8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Zoetzuur maken
2

Schil de wortel. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit ook ook in bijvoorbeeld boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje. Voeg de noedels en de dressing toe aan de pan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Vlees bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 4 minuten per kant bruin (pas op: dit kan spetteren!). De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Snijd de basilicum- en muntblaadjes fijn.

Bowl maken
6

Snijd de biefstuk in fijne plakken, tegen de draad in (zie Tip). Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure wortel en biefstukplakjes op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden en 1 limoenpartje per persoon.

Tip: Een biefstuk snijd je tegen de draad van het vlees in. Als je goed naar het vlees kijkt, zie dat er groeven in zitten. Leg de biefstuk zo neer dat de groeven horizontaal lopen en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en wordt de structuur malser.