Een drukke dag, weinig tijd of ontzettende trek? Vandaag staat er een supersnel pastagerecht op het menu. Door de pasta en de broccoli samen te koken, ben je niet alleen sneller klaar, het scheelt ook weer afwas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Champignons
90 gram
Rigatoni
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
50 gram
Spekblokjes
½ jar
Biologische crème fraîche
25 gram
Geraspte belegen kaas
naar smaak
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Kook de laatste 5 minuten de broccoli mee. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
• Snipper de ui. • Pers of snijd de knoflook fijn. • Snijd de verse bladpeterselie fijn.
• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.