HelloFresh
topBanner
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade

Stoofpotje
Lees meer

Wie in Indonesië op vakantie is geweest heeft het vast al eens gegeten: rendang. Een Indonesisch stoofpotje met rundvlees dat traditioneel werd geserveerd bij speciale gelegenheden, zoals een huwelijk. Tegenwoordig zie je het in veel 'warungs' – kleine restaurants – op het menu. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

100 g

Peen

1 stuks

Komkommer

170 g

Witte langgraanrijst

150 ml

Kokosmelk

2 tl

Gemalen citroengras

240 g

Rendang

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuks

Runderbouillonblokje

3 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels3 g
Eiwitten28 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Dunschiller
Saladekom
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en voeg een 1/4 runderbouillonblokje per persoon toe. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel en de komkommer. Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Meng de wortel, de komkommer en de helft van de rode peper met de dressing. Schep af en toe om, zodat de dressing goed intrekt.

3

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met de bouillon. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Meng de rijst daarna met 2 el kokosmelk per persoon en breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de rest van de rode peper en het citroengras 1 – 2 minuten.

5

Voeg de rendang en bijna alle kokosmelk (houd 2 el kokosmelk per persoon over voor de rijst, zie stap 3) toe aan de hapjespan en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de rendang erop. Serveer de zoetzure komkommer-wortelsalade ernaast.