Skip to main content
Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao
Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

met rijst, cashewstukjes en courgette

Dit gerecht is geïnspireerd op Sichuaanse Kung Pao. In plaats van kipblokjes gebruik je hartig gehakt, en knapperige cashewnoten in plaats van pinda's - maar behoud de wokgroenten in een heerlijke zoete en pikante saus.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Noten
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kip-kalkoengehakt

75 gram

Basmatirijst

¼ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Noten, Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Paprikareepjes

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ tl

Pikante rode saus

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

25 ml

Water voor saus

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2849 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten92.9 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels10 g
Eiwitten34.2 g
Zout3.3 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbeeiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal het gehakt vervolgens uit de pan en houd apart.
Courgette bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de paprika en ui 4 - 5 minuten.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de courgette 4 minuten.
  • Voeg de wittewijnazijn en de helft van de sojasaus toe, meng goed en bak nog 1 minuut.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de ketjap of zoete sojasaus, woksaus met gember, sesamolie, pikante rode saus, het maiszetmeel en de overige sojasaus.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg de saus en het gehakt toe aan de paprika en ui. Meng goed en bak 1 minuut.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen en leg het gehaktmengsel en de courgette erbovenop.
  • Garneer met de cashewnoten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla