Skip to main content
Pizza met serranoham, burrata en abrikozensaus

Pizza met serranoham, burrata en abrikozensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola

Nieuw ingrediënt in je box! Deze abrikozenchutney is een lekkere mix van zoet en zuur met wat extra kruidigheid. Het geeft net dat beetje extra aan curry's, wraps en wokgerechten.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij
Pecannoten
Sesamzaad
Pinda's
Pistachenoten
Walnoten
Macadamianoten
Cashewnoten
Noten
Paranoten
Amandelnoten
Hazelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Tarwe)

40 gram

Serranoham

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

20 gram

Dadelstukjes

(Bevat: Pecannoten, Sesamzaad, Pinda's, Pistachenoten, Walnoten, Macadamianoten, Cashewnoten, Noten, Paranoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

25 gram

Abrikozenchutney

Zelf toevoegen

30 ml

Water

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4589 kJ
Energie (kcal)1097 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten135.2 g
waarvan suikers38.9 g
Vezels8.3 g
Eiwitten49.6 g
Zout6.8 g
Potassium275.6 mg
Calcium14.9 mg
Iron0.4 mg
Kleine steelpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vul een kleine steelpan met de aangegeven hoeveelheid warm water. Laat de dadelstukjes wellen, maar zet de pot niet op het vuur. Houd apart tot later gebruik.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de kerstomaten in kwarten.
Pizza bakken
2
  • Leg het pizzadeeg op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de passata.
  • Beleg met de ui en kerstomaten. Verdeel de mozzarella erover. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het basilicum in reepjes.
Saus maken
3
  • Zet de steelpan met dadels op middelhoog vuur. Voeg de honing, de abrikozenchutney en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe.
  • Meng goed, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de rucola met het basilicum, de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Beleg de pizza met de rucolasalade.
  • Scheur de burrata en serranoham in kleinere stukjes en verdeel over de pizza.
  • Besprenkel met de abrikozensaus naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders