Skip to main content
Quesadilla's met rundergehakt en mais
Quesadilla's met rundergehakt en mais

Quesadilla's met rundergehakt en mais

met avocadodip en tomatensalsa

Heb jij een (contact)grill in huis? Dan kan je de tortilla's in de grill bakken en krijgen de quesadilla's een mooi patroon!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

100 gram

Gekruid rundergehakt

130 gram

Maïs in blik

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Geraspte cheddar

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)977 kcal
Energie (kJ)4088 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.8 g
Eiwitten49 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snipper de helft van de ui en snijd het overige deel in halve ringen (zie Tip).

Tip: Hou je niet van rauwe ui? Snijd dan de hele ui in ringen en bak alle ui in de volgende stap.

Gehakt bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 3 – 4 minuten.
  • Giet de mais af en laat uitlekken.
  • Voeg het rundergehakt, de helft van de mais en de Mexicaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd intussen de tomaten in blokjes en de limoen in kwarten.
Tortilla's bakken
3
  • Halveer de tortilla's (zie Tip).
  • Leg een halve tortilla op een bakplaat met bakpapier. Schep wat van de gebakken mais met gehakt erop en top af met wat kaas. Leg de andere helft van de tortilla er bovenop. Druk de quesadillas goed aan. Herhaal dit met alle tortilla's.
  • Bak de tortillas, bovenin de oven, 6 - 8 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 2 tortilla's per persoon en gebruik de helft van de cheddar en guacamole. Wat over is, kan je de volgende dag bij de lunch serveren.

Serveren
4
  • Meng in een kom de tomatenblokjes, gesnipperde ui en overige mais met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Pers er per persoon een kwart limoen boven uit en meng goed.
  • Verdeel de quesadilla's over de borden.
  • Serveer met de avocadodip en de tomatensalsa.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gehaktballetjes à la Köfte in romige currysaus

Gehaktballetjes à la Köfte in romige currysaus

met rijst en snijbonen
Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine
Philly cheesesteak pasta

Philly cheesesteak pasta

in romige cheddarsaus met BBQ-rub en paprika
Zelfgemaakte bruschetta-burgers

Zelfgemaakte bruschetta-burgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Noedels met rundergehakt in romige misosaus

Noedels met rundergehakt in romige misosaus

met furikake, limoen, groenten en sesamolie
Stirfry met vegetarische shoarma

Stirfry met vegetarische shoarma

met volkoren noedels en gomasio
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en furikake
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pikante groene saus
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en appelsienmayo
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met gewokte groenten in ketjapsaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokosgarnering
Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

met Mediterrane groenten en patatjes
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pikante mayo, mais en tomaat
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette
Noedelsoep met garnalen en paksoi

Noedelsoep met garnalen en paksoi

met mais en gefrituurde uitjes
Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Heek in groene-currysaus

Heek in groene-currysaus

met gele rijst, champignons en limoen
Flatbreadpizza met kip en puntpaprika

Flatbreadpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Udonnoedels met garnalen

Udonnoedels met garnalen

met zoete Aziatische saus, groenten en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen