HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuesadilla's Met Rundergehakt En Mais
topBanner
Quesadilla's met rundergehakt en mais

Quesadilla's met rundergehakt en mais

met avocadodip en tomatensalsa

Lees meer

Heb jij een (contact)grill in huis? Dan kan je de tortilla's in de grill bakken en krijgen de quesadilla's een mooi patroon!

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

220 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

256.5 gram

Mais in blik

80 gram

Avocadodip

1 stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4088 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten49 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de ui en snijd het overige deel in halve ringen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 3 – 4 minuten. Giet de mais af en laat uitlekken. Voeg het rundergehakt, de helft van de mais en de Mexicaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Snijd intussen de tomaten in blokjes en de limoen in kwarten.

3

Halveer de tortilla's. Leg een halve tortilla op een bakplaat met bakpapier. Schep wat van de gebakken mais met gehakt erop en top af met wat kaas. Leg de andere helft van de tortilla er bovenop. Druk de quesadillas goed aan. Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de tortilla's, bovenin de oven, 6 - 8 minuten.

4

Meng in een kom de tomatenblokjes, gesnipperde ui en overige mais met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Pers er per persoon een kwart limoen boven uit en meng goed. Verdeel de quesadilla's over de borden. Serveer met de avocadodip en de tomatensalsa.