Skip to main content
Rucolastamppot met kruidenkaas

Rucolastamppot met kruidenkaas

Met courgette, tomaat en crème fraîche

4.1
(2,2K)

Bij stamppot denk je misschien aan de winter, maar met wat kleine variaties kun je het hele jaar door lekker aan de stamppot. Vandaag maak je een zonnige versie met mediterrane ingrediënten als courgette, tomaat en verse basilicum. De frisse crème fraîche maakt het gerecht lekker romig.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

60 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 el

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout11 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

koken
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Scheur de rucola en de basilicum klein.

bakken
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 3 minuten.

mengen
5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, de tomaten, de helft van de kruidenkaasblokjes, de helft van de rucola en de helft van de basilicum door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders