Dit is een stamppot met een twist. Licht pittig door de rucola en tegelijkertijd fris en romig door de crème fraîche en kruidenkaasblokjes. Om het gerecht een zomers tintje te geven, gebruiken we courgette, tomaten en verse basilicum.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
60 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
3 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in kwarten (zie tip). Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten. Scheur de rucola en basilicum klein.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit dezelfde koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de courgette 6 minuten. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, tomaten, de helft van de kruidenkaasblokjes, de helft van de rucola en de helft van het basilicum door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.
Maak op elk bord een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.