Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

met veldsla, rucola en pecanstukjes

Met het recept voor traditionele stamppot of stoemp kun je eindeloos variëren. Vandaag vervang je de aardappels door zoete aardappel. De zoete aardappel maakt de stamppot lekker zoet – het is dan ook geen verrassing dat dit gerecht ook bij de allerkleinsten in de smaak valt!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

200 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

½ el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)518 kcal
Energie (kJ)2166 kJ
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten55.1 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels10 g
Eiwitten16.2 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de puree. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Was of schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen met de zoete aardappel, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan veel vitaminen en mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium, vitamine B en C. Maar wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat?

Roosteren
2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecanstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Rode ui bakken
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Tomaten hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antioxidanten... zie ffacts

Puree maken
4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola en veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.