
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst
met sperziebonen en gomasio
Gomasio is een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuif zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2.5 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
40 gram
Witte langgraanrijst
100 gram
Sperziebonen
100 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevatten Selderij)
¼ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
100 gram
Kippendijreepjes
Zelf toevoegen
1 tl
Honing
¼ stuk(s)
[Zoutarm] kippenbouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.
- Bren water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen.
- Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten (zie Tip). Voeg de rijst toe en bak 1 minuut al roerend.
Tip: Gember heeft een scherpe smaak. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan naar smaak minder gember toe.

- Voeg het water in de waterkoker toe aan de pot met rijst.
- Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pot en breng weer aan de kook. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
- Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna eventueel af en houd warm tot serveren.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pot met deksel.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de kippendijreepjes met 3/4 tl Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten.
- Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.

- Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
- Schep de kip met de saus erop en garneer met de gomasio.
Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!