Skip to main content
Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison
Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison

Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison

Smaakvol koken met lentebier

Een biertje is niet alleen lekker in een glas maar ook in de pan. Zo geeft dit Brand Saison bier een eigenzinnige smaak aan deze stamppot. De postelein is een echt seizoensproduct en komt van Hollandse bodem. De rundergehaktballetjes hoef je alleen nog maar te bakken. Lekker makkelijk!

Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1

Gousse d'ail

½

Oignon

1

Romarin séché

75

Bière Brand Saison

(Contient: Gluten)

3

Boulettes de bœuf haché assaisonnées

300

Pomme de terre à chair ferme

½

Chou-rave

75

Pourpier

Ingrédients à avoir chez soi

½

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

½

Farine

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

½

Moutarde

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2975 kJ
Calories711 kcal
Graisses22 g
Graisses saturées12 g
Glucides75 g
Fibres alimentaires13 g
Protéines42 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle à bords hauts
Poêle avec couvercle
Presse-purée

Instructions

Bak de gehaktballetjes.
1

Smelt de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rundergehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.

Voeg de bloem toe.
2

Haal de rundergehaktballetjes uit de koekenpan en bewaar apart. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe en fruit 1 minuut. Voeg vervolgens de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg het bier toe en roer glad. Voeg 25 ml water per persoon toe en roer opnieuw goed door. Voeg de rundergehaktballetjes toe en kook, afgedekt, 20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen (soprano) en koolrabi. Schil ondertussen de aardappelen en koolrabi, snijd in parten en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten.

Scheur de postelein klein.
4

Stamp de aardappelen en koolrabi tot een grove stamppot. Voeg een klein scheutje melk en/of het achtergehouden kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Scheur de postelein klein en roer het grootste deel als laatste door de stamppot.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de overige postelein en serveer met de rundergehaktballetjes en de saus.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes