Skip to main content
Portobello met brie en balsamico-bosbessensaus
Portobello met brie en balsamico-bosbessensaus

Portobello met brie en balsamico-bosbessensaus

met aardappelpuree, appel, prei en pecannoten

4.4
(160)

De oorsprong van brie gaat terug tot de 8e eeuw. Het verhaal gaat dat keizer Karel de Grote zo gek was op de romige kaas dat hij deze regelmatig liet bezorgen op zijn kasteel in Aken!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Franse roombrie

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Bosbessenconfituur

(Kan bevatten: Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

[Plantaardige] boter

50 ml

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3544 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten104.2 g
waarvan suikers53.4 g
Vezels20.6 g
Eiwitten17.9 g
Zout2.1 g
Potassium1186.3 mg
Calcium25.5 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven.
  • Kook in 12 - 15 minuten gaar en bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de brie in sneetjes. Snijd de prei in dunne halve ringen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de prei 10 - 12 minuten, of tot de prei zacht is.
  • Verhit een klein klontje boter in een andere pan met deksel op middelhoog vuur. Leg de portobello met de platte kant naar beneden in de pan, voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Draai de portobello om en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder.
  • Bedek de portobello met de brie en laat de brie smelten. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Verhit opnieuw een klontje boter in dezelfde pan en blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Voeg de bosbessenconfituur, de tijm en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Verkruimel het overige bouillonblokje erboven en meng goed door. Laat de saus 1 - 2 minuten zachtjes indikken.
  • Snijd ondertussen de appel in blokjes.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een klein klontje boter en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Roer de appel en de mosterd erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de prei over de puree en leg de portobello erbovenop.
  • Besprenkel de portobello met de honing en garneer met de pecannoten.
  • Serveer met de balsamico-bosbessensaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders