Skip to main content
Romige aardappelschotel met victoriabaarsfilet en spekjes
Romige aardappelschotel met victoriabaarsfilet en spekjes

Romige aardappelschotel met victoriabaarsfilet en spekjes

3.7
(1,3K)

In deze romige ovenschotel met sperziebonen en aardappelen zorgt de combinatie van vis en spekjes voor een unieke smaak. Door het zoute van de spekjes krijgt het gerecht extra smaak. Je maakt de schotel verder af met nootmuskaat. Op onze blog lees je meer over dit smaakvolle specerij.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Nootmuskaat

½ tl

Gedroogde tijm

25 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)594 kcal
Energie (kJ)2485.3 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten65 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden, bereid de bouillon en breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de sperziebonen
3

Verwijder ondertussen de uiteinden van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Kook de sperziebonen de laatste 7 minuten mee met de aardappelen. Snijd de paprika in blokjes.

4

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes en paprika 2 minuten. Voeg de helft van de roomboter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur.

Breng op smaak
5

Voeg vervolgens de helft van de bouillon toe aan de wok of hapjespan en roer tot een glad mengsel. Herhaal met de overige bouillon, voeg de melk toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met een snufje geraspte nootmuskaat per persoon, de tijm, peper en zout.

Leg de victoriabaars op de groenten en saus
6

Vet ondertussen een ovenschaal in met de overige roomboter. Schep de gekookte aardappelen en sperziebonen in de ovenschaal, schenk de saus erover, leg de victoriabaars erop en bestrooi met peper en zout. Bak 10 – 14 minuten in de oven. Verdeel de aardappelschotel met victoriabaars over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders