Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10 gram
Ponzu
75 gram
Sushirijst
80 gram
Garnalen
¼ stuk(s)
Komkommer
50 gram
Witte kool en wortel
5 ml
Sesamolie
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Mango
½ zakje(s)
Gomasio
175 ml
Water
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
[Zoutarme] sojasaus
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.
Tip: Houd je van pikant? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.