Platbroodpizza's met gehakt en mozzarella
met paprika, tomatensaus en basilicum
Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe, Eieren)
⅔ zakje(s)
Italiaanse kruiden
200 gram
Passata
1 stuk(s)
Paprika
1 bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 stuk(s)
Libanees platbrood
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Bak in dezelfde hapjespan de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten.
- Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 el water (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
- Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.
Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.
- Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier.
- Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover (zie Tip).
- Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven.
- Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of gebruiken om je boterham mee te garneren.
- Verdeel de pizza's over de borden.
- Garneer met het verse basilicum en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.