topBanner
Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

met tuinkers en basilicumcrème

Lees meer

Tuinkers is familie van de mosterdplant en heeft een pittige smaak die perfect past bij de romige geitenkaas.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ bakje(s)

Tuinkers

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen)

1 pak(ken)

Passata

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3031 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels6 g
Eiwitten17 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes, deze gebruik je voor de saus. De andere helft van de paprika snijd je in stap 3 in reepjes om als topping te gebruiken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

3

Snijd ondertussen de andere helft van de paprika in reepjes en knip de tuinkers af. Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

4

Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, 1 el water per persoon en 1/2 tl suiker per persoon toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Voeg dan de geitenkaas toe en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.

6

Besprenkel de plaattaart met basilicumcrème. Garneer met de tuinkers. Snijd de plaattaart in stukken en serveer.