.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ blik(ken)
Tonijn in water
1 stuk(s)
Naanbrood
25 gram
Geraspte Goudse kaas
½ stuk(s)
Mini-komkommer
1 stuk(s)
Pruimtomaat
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse bieslook
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
½ tl
Mosterd
¼ el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de olijven in plakjes.Laat de tonijn uitlekken.
Meng in een kom de tomatenpuree met tonijn, knoflook en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon.Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en besmeer ze met het tonijn-tomatenmengsel.Verdeel de helft van de paprikareepjes en de helft van de olijven hierover. Verdeel de geraspte belegen kaas over de pizza's.
Bak de naanpizza's 8 - 10 minuten in de oven.Snijd de komkommer en de pruimtomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl gedroogde rozemarijn, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng hier de tomaat, komkommer en de rest van de olijven en paprikareepjes doorheen.
Verdeel de naanpizza's over de borden. Serveer met de salade.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente!