Skip to main content
Pittige moqueca style vissoep met koriander-olie
Pittige moqueca style vissoep met koriander-olie

Pittige moqueca style vissoep met koriander-olie

met broccolini en kokosmelk

Labels:
-30% koolhydraten
Extra groente
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

90 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2899 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten57.1 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten15.9 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels10.6 g
Eiwitten28.9 g
Zout1.4 g
Potassium439.3 mg
Calcium68.1 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de rode peper fijn (zie Tip).
  • Snijd de Turkse groene peper in smalle repen.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Verwijder dan de zaadlijsten, of gebruik dan naar smaak minder rode peper.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, rode peper en Turkse groene peper 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en snijd de broccolini in 3 gelijke stukken.
  • Voeg de knoflook, tomaat, broccolini en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 3 - 4 minuten.
Vis bereiden
3
  • Bereid de bouillon met per persoon 1/3 bouillonblokje en 100ml water.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng beide kanten op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en leg de vis op de groenten.
  • Giet de bouillon en kokosmelk erover (zie Tip).

Tip: Het is niet erg als de vis niet helemaal onder water ligt.

Limoen raspen
4
  • Dek de soep af en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken, of tot de vis gaar is.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in 8 partjes.
  • Voeg 1/2 tl limoenzest per persoon toe aan de soep.
Korianderolie maken
5
  • Hak de koriander fijn.
  • Meng de koriander in een kleine kom met 2 el extra vierge olijfolie per persoon.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kleine kom.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de soep over diepe borden.
  • Garneer met de korianderolie en een partje limoen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders