Skip to main content
Pita's met BBQ-portobello en aioli
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en koolsla

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Mosterd
Ei
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

2 stuk(s)

Portobello

½ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

25 gram

Aioli

(Bevat: Mosterd, Ei Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Vis, Schaaldieren, Selderij, Tarwe, Sesamzaad, Weekdieren, Gerst)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Pinda's, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten51.6 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels11.4 g
Eiwitten18.9 g
Zout3 g

Benodigdheden

Large Frying Pan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 - 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in dunne ringen.
  • Verhit een grote pan zonder olie op hoog vuur. Snijd de portobello in reepjes van ongeveer 1 cm dik en bak 2 - 3 minuten, of tot ze rondom bruin kleuren.
Mengen
2
  • Voeg de boter, knoflook, ui, BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) de en puntpaprika toe en bak nog 5 - 6 minuten.
  • Snijd de verse kruiden grof en houd de helft apart. Leg de overige kruiden in een kom.
  • Voeg de slamix, zonnebloempitten, mayonaise en wittewijnazijn toe aan de kom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Barbecuesaus maken
3
  • Meng in een kleine kom de barbecuesaus met de honing, sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Haal de pan van het vuur en roer de saus door de paddenstoelen (zie Tip).

Tip: Houd je van pikant? Voeg dan nog wat sambal of chilivlokken toe aan de marinade.

Serveren
4
  • Snijd de pita's open en verdeel ze over de borden.
  • Bestrijk de binnenkant van de pita's met aioli naar smaak.
  • Vul de pita's met de koolsla en de portobello. Verdeel de overige vulling naast de pita's en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer de pita's met de overige aioli

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders