Pita met mediterrane kikkererwtensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met mediterrane kikkererwtensalade

Pita met mediterrane kikkererwtensalade

met yoghurt-tahinsaus en verse kruiden

Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

⅓ zakje(s)

Ras el hanout

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Pitabroodje

75 gram

Yoghurt-tahinsaus

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2749 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers13 g
Vezels14.2 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Sieb
Koekenpan
Vergiet
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kikkererwten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten (zie Tip).

Tip: De kikkererwten kunnen door het velletje gaan springen. Dek de pan eventueel af om dit te voorkomen.

Snijden
2
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes.
  • Hak de bladpeterselie en blaadjes munt fijn.
  • Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 300 gram groente per portie!

Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 el olijfolie, peper en zout.
  • Bestrijk de pita's met de olie en bak 4 - 5 minuten in de oven.
  • Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met de helft van de bladpeterselie en munt, peper en zout en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie.
  • Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, paprika, komkommer, de overige bladpeterselie, munt en de helft van de tahin-dressing.

Tip: Je serveert dit gerecht met yoghurt-tahinsaus. Tahin is een pasta, net zoals pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade.
  • Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing.
  • Garneer met de citroenpartjes.