topBanner
Pita met mediterrane kikkererwtensalade

Pita met mediterrane kikkererwtensalade

met yoghurt-tahinsaus en verse kruiden

Lees meer

Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?

Labels:Lekker snelBalansVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak

Kikkererwten

2 tl

Ras el hanout

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Paprika

⅔ stuks

Komkommer

20 g

Verse bladpeterselie en munt

½ stuks

Citroen

2 stuks

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

150 g

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Sieve
Vergiet
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet. Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de paprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie en blaadjes munt fijn. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.

3

Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 el olijfolie, peper en zout. Bestrijk de pita's met de olie en bak 4 - 5 minuten in de oven. Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met de helft van de bladpeterselie en munt, peper en zout en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, paprika, komkommer, de overige bladpeterselie, munt en de helft van de tahin-dressing.

4

Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade. Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing. Garneer met de citroenpartjes.